یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت‌الاسلام کرمی

مبلغ حوزه گفت: برای جذب جوانان نباید خودمان را معیار قرار دهیم، باید ارزش ها را بشناسیم، مجموعه گرایش ها را بشناسیم، بعد ریشه رفتارها و مشکلات را شناسایی کنیم تا بتوانیم برخورد درستی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین کرمی ظهر امروز (28 اردیبهشت) در ششمین روز از همایش دوره اول طرح علمی تخصصی سراج(ویژه مدیران کانون های تخصصی و مساجد دانشگاهی کشور) که در اردوگاه ولایت قم برگزار شد، با اشاره به اصول و ارزش های حاکم بر کار فرهنگی، اظهار داشت: مهمترین مسئله در کار فرهنگی جذب افراد است، ابتدا باید مخاطب فکر و دلش را به شما بدهد تا حرف شما را گوش کند و به آن عمل کند.

وی بیان داشت: برای این که عواطف و فکر مخاطب را جذب کنیم مجاز نیستیم از هر روش و مسیری استفاده کنیم، پیامبر اکرم(ص) برای جذب افراد به سمت ارزش ها و معارف الهی از مکارم اخلاق استفاده و هدف بعثت خود را مکارم اخلاق معرفی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین کرمی با اشاره به این که شهید آوینی و آثارش نمونه مخاطب شناسی موفق و جذب مخاطب به شیوه صحیح است، تصریح کرد: امروز وقتی به بحث بد حجابی در جامعه می رسیم؛ سریع می خواهیم نهی از منکر کنیم و برخورد سلبی داشته باشیم، در حالی که این موضوع باید ریشه شناسی شود، خیلی اوقات سر منشاء بد حجابی و بی حجابی اصلا مسئله حجاب نیست، به عنوان مثال خیلی اوقات ممکن است بد حجابی به خاطر رسیدن به مقبولیت جمعی باشد، یا دلایلی از این دست داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: مشکل شناسی بخش اول و اصل اول کار است، برای جذب جوانان نباید خودمان را معیار قرار دهیم، باید ارزش ها را بشناسیم، مجموعه گرایش ها را بشناسیم، بعد ریشه رفتارها و مشکلات را شناسایی کنیم تا بتوانیم برخورد درستی داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین کرمی عنوان داشت: اصل دوم شناخت عوامل مشکل است، صرف این که کسی گلویش درد می کند نباید پنی سیلین تجویز کنیم، باید در مشکلات افراد ابتدا هویت آن ها را درک کنیم، اگر عواطف انسان ها را به کار نگیریم و ورود پیدا نکنیم واقعا به عنوان مخاطب به ما دل نمی دهند.

با طرح پرسش و پاسخ مفاهیم را به جوانان القا کنیم

کارشناس مسائل فرهنگی افزود: مدیریت زمان، خوش قولی، ادب، نشاط در برنامه ها؛ استفاده از موسیقی مناسب، استفاده از داستان و قصه، استفاده از طنز، استفاده از قطعات کوتاه تاریخی، استفاده از تعارض ( پرسش و سوال) برای القا کردن پیام و استفاده نکردن از نصیحت و استددلال و خطاب مستقیم از مولفه های مهمی هستند که باید برای جذب و آموزش مخاطب بخصوص مخاطب جوان نسبت به آن ها اهتمام داشته باشیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha